Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Dankzij de moderne chiptechnologie worden hoortoestellen steeds beter, kleiner en onopvallender. Dat geldt zeker voor de hoortoestellen van AudioNova. Ze bieden een natuurlijke hoorervaring, comfort, functionaliteit, een aantrekkelijk design en een zo compact mogelijk formaat. Op deze pagina vind je meer informatie over de hoortoestellen van AudioNova, hun voor- en nadelen en de verschillende verzekeringscategorieën.

Een passend hoortoestel voor iedere categorie gehoorverlies

Wat je hoorbehoeften ook zijn en of je nu de voorkeur geeft aan behind-the-ear (BTE) hoortoestellen of receiver-in-the-ear (RIC) hoortoestellen, wij hebben het passende hoortoestel voor jou. Er zijn AudioNova hoortoestellen voor elke van de 5 categorieën gehoorverlies die de zorgverzekeraars hanteren voor het vergoeden van hoortoestellen.
Wanneer je aan één of beide oren een gehoorverlies van 35dB hebt, kom je volgens de wet in aanmerking voor een hoortoestelvergoeding door de zorgverzekeraar van maximaal 75% van de aanschafprijs. De zorgverzekeraars hebben de vergoede toestellen ingedeeld in 5 categorieën, waarbij categorie 1 wordt toegeschreven aan toestellen bestemd voor eenvoudig gehoorverlies en categorie 5 aan toestellen voor het meest complexe gehoorverlies. De zorgverzekeraars vergoeden op basis van de categorie waarin jij wordt ingedeeld en dat hangt af van de uitkomst van de gehoortest en van jouw persoonlijke wensen.

Heb je recht op een categorie 3 toestel? Dan krijg je hiervoor de vastgestelde vergoeding zoals in onze Vergoedingencalculator aangegeven wordt. Uiteraard kun je ervoor kiezen om een beter toestel aan te schaffen, het restbedrag is dan voor eigen kosten en misschien kun je belastingaftrek krijgen.

Lees meer over vergoedingen

De verschillen tussen behind-the-ear (BTE) en receiver-in-the-ear (RIC) hoortoestellen

Een voorbeeld van een achter-het-oor hoortoestel
BTE
Het behind-the-ear hoortoestel (behind-the-ear, kortweg BTE genoemd)
is de traditionele hooroplossing voor slechthorenden. BTE hoortoestellen zijn verkrijgbaar in de kleinste maten, waardoor ze niet opvallen. Ze zijn geschikt voor alle vormen van gehoorverlies, makkelijk te bedienen en te onderhouden en minder gevoelig voor vervuiling.

Bekijk hier al onze achter-het-oor (BTE) toestellen
Een voorbeeld van een luidspreker-in-het-oor hoortoestel
RIC
Receiver-in-the-canal, kortweg RIC-hoortoestellen genoemd, zijn de meest populaire hoortoestellen. Ze zijn voor bijna iedere mate van gehoorverlies geschikt, hebben een prettig draagcomfort en zijn ook nog eens nauwelijks zichtbaar. Anders dan bij de BTE-hoortoestellen is de luidspreker uit het hoortoestel gehaald en wordt deze in de gehoorgang geplaatst. Met een bijna onzichtbaar draadje wordt het luidsprekertje met het gehoortoestel verbonden. Doordat de luidspreker in het oor vlakbij het trommelvlies geplaatst wordt, zorgt dit voor een natuurlijk en helder geluid.

Bekijk hier al onze in het oor (RIC) toestellen

De meest geavanceerde accessoires, speciaal voor de nieuwste generatie hoortoestellen

Hoortoestelproducenten werken continu aan steeds betere producten die je gehoorverlies zeer gericht compenseren, tot in precisie afgestemd op de situatie waar je je in bevindt. Om de prestaties van je hoortoestellen te verbeteren, heeft AudioNova een ruim aanbod van draadloze accessoires die bij de verschillende typen AudioNova hoortoestellen passen. Ze zijn geschikt voor elke luistersituatie: in een rumoerige omgeving, op afstand, terwijl je een telefoongesprek voert, tv kijkt of muziek luistert. Wij informeren je graag welke combinaties er mogelijk zijn.
Roger Microfoons
Met de draadloze microfoon-combinaties van Roger kun je gesprekken in een rumoerige omgeving of op afstand perfect verstaan. Audiobronnen worden verbonden met je hoortoestel, zodat je meerdere sprekers individueel uitstekend kunt volgen.

Lees meer
AudioNova TV Connector
De AudioNova TV Connector is een praktische plug-and-play oplossing waarmee je eenvoudig kunt genieten van tv-programma’s, films en muziek.Lees meer
uStream Streamer
De uStream Streamer maakt verbinding met draadloze apparaten zoals mobiele telefoons, tv’s en bluetooth audiobronnen. Je kunt hem onopvallend op of onder je kleding dragen.Lees meer
 
uMic 2 PartnerMic
De uMic 2 PartnerMic is een microfoon die je rechtstreeks kunt koppelen aan je hoortoestellen. De microfoon wordt op de kleding van de spreker bevestigd en verzendt de stem van de spreker direct naar beide hoortoestellen over een afstand tot 20 meter.

Lees meer