0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Op deze pagina vind je alle nuttige ondersteuningsinformatie over onze hoortoestellen. Waaronder per merk en type de officiële (PDF) handleidingen, onderhoudsvideo's, apps en garanties.

Handleidingen

Onze audiciens hebben jouw toestel geprogrammeerd voor een uitstekende geluidskwaliteit gebaseerd op jouw specifieke wensen. Met behulp van de handleiding raak je nog sneller vertrouwd met alle functies, zodat je je hoortoestel optimaal kunt benutten.

Phonak >

AudioNova >
Hoortoestel met slangetje
Dagelijks je hoortoestel schoonmaken en drogen wordt aanbevolen met bijvoorbeeld een drybox. Neem bij het schoon en droog maken van het toestel ook de losse onderdelen van het apparaat mee. Het is verstandig om het hoortoestel te reinigen boven een droge, zachte doek. Dit voorkomt problemen wanneer het toestel uit je handen glipt. Vermijd het schoonmaken met veel water en agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen het toestel beschadigen.

Achter-het-oor toestellen
Dagelijks
Reinig en ontsmet je hoortoestellen met de Clear reinigingsdoekjes van Schoonenberg. Hetzelfde effect krijg je door wat Clear reinigingsspray op een zacht doekje te doen. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op het doekje.

Zowel het oorstukje, de tube als het hoortoestel kan je met een vochtig doekje schoon wrijven. Gebruik vooral geen water, want dat kan de kwetsbare elektronische onderdelen beschadigen.
 
Wekelijks
Het oorstukje en het buisje van je hoortoestel kunnen verstopt raken door vuil. Daarom raden we aan ze wekelijks te reinigen met de Clear reinigingsset.
Volg daarbij de volgende stappen:
 
1. Maak het oorstukje los van het hoortoestel en leg het samen met een bruistablet een half uur te weken in de reinigingsbeker met water. Spoel het oorstukje daarna af en droog het goed.
2. Plaats de Clear Airball in het buisje van het oorstuk en blaas zo de geluids- en verluchtingskanalen droog.
3. Zet daarna het oorstuk terug op je hoortoestel. Let er op dat het ronde gedeelte van het oorstuk naar je hoortoestel is gericht.
 
In-het-oor toestellen
Dagelijks
Dagelijks Reinig en ontsmet je hoortoestellen met de Clear reinigingsdoekjes van Schoonenberg. Hetzelfde effect krijg je door wat Clear reinigingsspray op een zacht doekje te doen. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op het doekje. Gebruik vooral geen water, want dat kan de kwetsbare elektronische onderdelen beschadigen.

Als de filter verstopt is
Dan moet het vervangen worden. Je merkt dat dit nodig is, wanneer het toestel niet goed meer werkt. Sommige mensen moeten de filter elke week vervangen, anderen zelden. Dat is bij iedereen anders.

Het vervangen van de filters gaat makkelijk bij in-het-oor toestellen:
1. Met de ene kant van het stokje klik je de oude filter uit het toestel
2. Daarna draai je het stokje om en klik je de nieuwe filter erin
 
Onderhoud hoortoestellen AHO met batterijen
Elke dag:
 • Maak hoortoestellen schoon
 • Maak dopjes schoon
 • Borstel de openingen van de hoortoestellen
 • Plaats toestellen in de oplader
 • Drycap over de oplader zetten en aanzetten

Voor meer informatie zie deze PDF

 
Onderhoud hoortoestellen AHO oplaadbaar
Elke dag:
 • Maak hoortoestellen schoon
 • Maak dopjes schoon
 • Borstel de openingen van de hoortoestellen
 • Plaats toestellen in de oplader
 • Drycap over de oplader zetten en aanzetten

Voor meer informatie zie deze PDF

 
Onderhoud hoortoestellen RIE oplaadbaar
Elke dag:
 • Maak hoortoestellen schoon
 • Maak dopjes schoon
 • Borstel de openingen van de hoortoestellen
 • Plaats toestellen in de oplader
 • Drycap over de oplader zetten en aanzetten

Voor meer informatie zie deze PDF

 

Hoortoestel Apps

Andere vraag?

Stel hem aan de virtuele assistent.

Naar de virtuele assistent


HoorZeker Pakket

Het HoorZeker Pakket dat Schoonenberg aanbiedt
Om je jarenlang optimaal te laten genieten van je hoortoestel, biedt Schoonenberg je het HoorZeker Pakket aan. Met dit pakket kun je onbezorgd gebruik maken van je hoortoestel en ontvang je alle benodigdheden om je toestel in topconditie te houden. Je hebt er geen omkijken naar en krijgt alles wat je nodig hebt precies op het juiste moment thuisbezorgd.
Ook hoef je je met het HoorZeker Pakket geen zorgen te maken als er iets mis gaat met je toestel. Want met het HoorZeker Pakket ben je veilig verzekerd – tot maximaal 80% - voor de kosten van verlies, diefstal, breuk en schade.
 
Meer informatie over het HoorZeker Pakket