Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

Informatie voor KNO en Audiologie

Professionals op het gebied van KNO (artsen en artsen in opleiding) en Audiologie (Akoepedisten en audiologen) vinden hier voor hen relevante informatie. Heeft u vragen of wilt u in contact komen met uw lokale audicien? Stuur een email naar kno@schoonenberg.nl of ac@schoonenberg.nl.


Artikelen van talentvolle KNO artsen in opleiding

Schoonenberg ondersteunt wetenschappelijk onderzoek door KNO artsen in opleiding. Een aantal talentvolle KNO artsen heeft hun bijdrage geleverd aan deze website in de vorm van een overzichtsartikel van hun onderzoek, gerelateerd aan slechthorendheid. 

Lees hier de artikelen


Huisartsen kunnen nu ook in ZorgDomein digitaal verwijzen naar Schoonenberg!

Huisartsen kunnen nu ook digitaal verwijzen naar Schoonenberg. Wij willen goede en toegankelijke hoorzorg bieden voor onze klanten en uw patiënten. Het snel en gericht kunnen helpen van patiënten is daar onderdeel van. Schoonenberg is de eerste audiciensketen die zijn zorgaanbod toegankelijk maakt in ZorgDomein.

Patiënten kunnen worden verwezen naar de dichtsbijzijnde locatie van de Schoonenberg winkel in de buurt of naar één van onze negen Expertise Centra. Deze centra zijn gespecialiseerd in complexe hoorzorg oplossingen. Patiënten kunnen hierdoor snel bij ons terecht en kunnen nog gerichter worden geholpen.

Ons zorgaanbod in ZorgDomein is gericht op diagnostiek bij verdenking van gehoorverlies en het uitbrengen van een advies voor de juiste hooroplossing. Daarnaast bieden we zorgaanbod voor overige hoorhulpmiddelen zoals, zoals wek- en waarschuwingssystemen.

Er is al een beschikbare toegangstijd van 2 dagen voor het laten uitvoeren van een hoortest. De huisartsen die hun patient hebben verwezen naar Schoonenberg ontvangen van ons een schriftelijk verslag. Voor KNO artsen en Audiologische Centra die met ZorgDomein werken is er inzicht in het verwijs- en behandeltraject van de patient. Ook als het gaat om de aangeboden hoorzorg door Schoonenberg. De zorg door Schoonenberg is geheel kosteloos voor de patiënt. Ook ontvangen al onze klanten gratis het begeleidingsprogramma HoorSupport®.


KNO vergadering november 2016

Op donderdag 17 en vrijdag 18 november vond de KNO vergadering plaats in Nieuwegein. Zoals ieder jaar was Schoonenberg hier aanwezig met een stand. We hebben een groot aantal van u daar mogen ontmoeten onder het genot van een verse smoothie. Onze stand werd goed bezocht en we hebben veel leuke en interessante gesprekken met u mogen voeren.

Lees hier meer


Wetenschappelijk symposium voor KNO artsen en audiologen

Op 4 februari j.l. vond het symposium 'Vernieuwend perspectief binnen de hoorzorg' plaats. Deze bijeenkomst voor KNO artsen en audiologen werd gehouden in de Kunsthal in Rotterdam. Sprekers waren:

Hieronder kunt u de presentaties en het symposiumverslag downloaden.

Download de presentaties en het verslag hier


 

Schoonenberg werkt samen met KNO-artsen en Audiologen

Onze expertise staat u ter beschikking! Schoonenberg audiciens zijn professioneel geschoolde en StAr geregistreerde paramedici, beschikken vaak over jarenlange er varing en zijn bevoegd om hoor triage uit te voeren. Daarom kunnen wij de meeste klanten goed helpen in onze winkels. Echter, ongeveer 20% van de gehoorproblemen is complex, zoals tinnitus, hoorproblemen bij kinderen en arbo- of psychosociale problematiek.

Voor deze specialistische hoorzorg kan uw patiënt terecht bij één van onze negen Expertise Centra. Deze zijn gevestigd in Groningen, Zwolle, Alkmaar, Nijmegen, Eindhoven, Heerlen en Maastricht .Wij streven naar de beste hooroplossing voor uw patiënt en werken volgens de laatste kwaliteitsstandaarden en hoorzorgprotocollen.

Lees meer over onze Expertise Centra

Deze pagina delen met anderen: