0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Online Hoortest
Snel weten hoe het met jouw gehoor staat?

Ook tijdens het werk kan bij sommige beroepen het volume aardig oplopen. Bijvoorbeeld in de bouw, in havens of in fabrieken is er veel hard geluid dat de hele dag aanwezig is. Slechthorendheid als gevolg van lawaai behoort dan ook tot de meest voorkomende beroepsziektes in Nederland. Goede bescherming van het gehoor is noodzakelijk om slechthorendheid op te voorkomen. Aan te bevelen is om te kiezen voor professionele gehoorbescherming op maat omdat deze de beste bescherming biedt tegen hoge volumes in werksituaties.

Wat schrijft de Arbowet voor?

Arbowet waarschuwing

De Arbowet schrijft voor dat bij een geluidniveau van:

80dB
: een werkgever verplicht is om gehoorbescherming beschikbaar te stellen aan een 
werknemer bij het werken in een geluidsniveau van 80dB.
 

83dB: een werknemer maximaal 4 uur zonder gehoorbescherming mag werken. Anders is de kans op gehoorbeschadiging erg groot.
 

85dB of hoger: een werknemer verplicht is om de gehoorbescherming ook echt te dragen. Dit kunnen gehoorkappen, oordoppen of oordopjes op maat zijn. De werkgever is in dit geval ook verplicht om deze bescherming aan te bieden. 
 

Waarom gehoorbescherming op het werk?

Als je tijdens het werk geconfronteerd wordt met veel of continu lawaai, is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Je kunt namelijk gehoorschade oplopen als je met enige regelmaat wordt bloot gesteld aan harde geluiden. Hoe harder het geluid is en hoe langer je hieraan blootgesteld wordt, hoe groter het risico op gehoorschade.
Bij een frequente blootstelling aan lawaai is het beter om op maat gemaakte oordoppen te dragen. Universele oordoppen bieden niet altijd voldoende bescherming omdat de gehoorgang niet altijd gegarandeerd volledig wordt afgesloten. Oordoppen op maat kunnen beter worden afgestemd op de situatie en het oor en worden daarom het meeste gebruikt op het werk.
Omdat ieder mens verschillend is en elke situatie anders, heeft Schoonenberg voor elke situatie een ruim assortiment aan gehoorbeschermingsproducten van ProActiv. Deze oordoppen bieden je de juiste, comfortabele bescherming tegen harde geluiden.

Gehoorbescherming voor op het werk aanschaffen?

ProActiv Active universele gehoorbescherming
ProActiv Active
ProActiv Active universele gehoorbescherming is speciaal bedoeld voor mensen die gevoelig zijn voor harde geluiden. In horecagelegenheden of bij sportevenementen kan het geluid tot een onaangenaam niveau stijgen.

Meer informatie
Active gehoorbescherming
ProActiv Customized
De Active gehoorbescherming ligt volledig binnen de oorschelp waardoor deze gehoorbeschermer praktisch onzichtbaar is en het gevaar van stoten nihil maakt.

Meer informatie
ProActive Customized Professional oordoppen
ProActive Customized Professional
ProActive Customized Professional oordoppen dempen precies wat nodig is en beslist niet meer. Overmatige demping is namelijk net zo hinderlijk als te weinig demping. Dit maakt de ProActiv Customized Professional oordoppen onovertroffen. Alle geluiden blijven goed hoorbaar, maar dan een stuk zachter. Spraak en muziek blijf je op deze manier goed en verstaanbaar horen. De oordoppen worden standaard geleverd met een koord en shirtclip en worden gemaakt van siliconenmateriaal.

Meer informatie