Contact
Onze webshop
Vind hier alle benodigdheden voor je hoortoestel

Geluiden zoals oorsuizen, een bromgeluid, geratel of hoogtonig gepiep komen vanuit het oor en gaan vaak, zonder dat je het zelf doorhebt, gepaard met gehoorverlies. Dit kan leiden tot slaapproblemen, depressiviteit, vermoeiend communiceren of stress. Een manier om tinnitus dragelijk te maken is het dragen van een hoortoestel. Hoortoestellen met een tinnitusmaskeerder zorgen er met een alternatief geluid voor dat de aandacht van het oorsuizen afgeleid wordt zodat het oorsuizen minder stoort.

Hoortoestel bij tinnitus

Met de speciaal ontworpen programma's in de hoortoestellen kun je verschillende geluiden afspelen die kunnen helpen jouw aandacht van de tinnitus af te leiden. Een aantal hoortoestellen in ons assortiment/portfolio werken als tinnitusmaskeerder. 
 
De tinnitusmaskeerder is geschikt voor mensen die last hebben van een pieptoon. Hierdoor wordt het tinnitus geluid onderdrukt en is hierdoor minder aanwezig. Je hersenen verleggen de aandacht naar andere geluiden. De toestellen die centraal staan in de Tinnitus Balance-portfolio van Phonak zijn:

  • Audeo V
  • Bolero V
  • Naida V
  • Virto V
  • Audeo B
  • Bolero B
  • Virto B

Deze toestellen bevatten allemaal de unieke Tinnitus Balance-ruisgenerator. Dit is een functie in alle tinnitus hoortoestellen (van Phonak) die gebruik maken van het principe van geluidstherapie.

Phonak Tinnitus Balance App

De app dient als ondersteuning bij het tinnitus plan dat je samen met je audicien opstelt op basis van geluidstherapie die afgestemd wordt op jouw persoonlijke behoeften, met het doel de tinnitus te verlichten en dragelijk te maken. Elke persoon met tinnitus heeft verschillende geluiden nodig om tinnitus dragelijk te maken. Er is geen één kant-en-klare oplossing voor iedereen. De geluiden die je kunt selecteren zorgen voor meer rust. Wil je meer weten over de Tinnitus Balance App?

Tinnitus Balance App