Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Tinnitus & hoortoestellen

Tinnitus, oftewel oorsuizen of breinsuizen gaat vaak, zonder dat je het zelf doorhebt, gepaard met gehoorverlies. Tinnitus kan leiden tot slaapproblemen, concentratieverlies, depressiviteit, vermoeiend communiceren en\of stress. Een manier om de tinnitus dragelijker te maken is het dragen van een hoortoestel. Ten eerste helpt een hoortoestel natuurlijk om geluiden om je heen beter te horen, om zo beter mee te doen in gesprekken en in overige luistersituaties. Doordat je weer beter mee kunt doen geeft je dat ook meer zelfvertrouwen. Je krijgt meer energie doordat het luisteren én de tinnitus minder inspanning kost.

Hoortoestellen met een (ingebouwde) ruisgeneratorfunctie kunnen met een alternatief aangeboden geluid, zoals een witte of roze ruis, ervoor zorgen dat de aandacht van het oorsuizen afgeleid wordt zodat deze minder stoort.

Phonak Lyric en tinnitus


Als je last hebt van tinnitus, ervaar je een voortdurend aanwezig geluid. Dit kan in de vorm van een piep zijn, maar sommige mensen met tinnitus ervaren een suis of een brom. Tinnitus kan worden verminderd of zelfs niet meer worden waargenomen met een Lyric hoortoestel. Doordat je een Lyric dag en nacht draagt, biedt het je continue versterking. Hierdoor ervaar je ook ‘s nachts geen irritante piep.


Meer weten over de Phonak Lyric

Leer meer over tinnitus tijdens onze gratis informatiesessies

Tijdens onze online informatiesessies vertellen we je graag meer over tinnitus en hoe je hiermee om kunt leren gaan. Ook geven wij jou meer informatie over onze unieke behandelmethodes.