0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Online Hoortest
Snel weten hoe het met jouw gehoor staat?

Twijfel je aan je gehoor? Met een gratis hoortest weet je binnen 15 minuten hoe het met je gehoor gesteld is.

Wat is een gehoortest?

Met een gehoortest wordt onderzocht wat je oren kunnen waarnemen. Je krijgt gedurende de test in een Schoonenberg winkel een speciale hoofdtelefoon op. Deze sluit je oren volledig af, zodat je niet wordt gehinderd door omgevingsgeluiden. En omdat het er bij gehoorschade niet alleen om gaat of een geluid hard of zacht is, maar ook welke toonhoogte (frequentie) het geluid heeft, laten wij je een serie piepjes horen, afwisselend in je linker- en rechteroor, met verschillende luidheden en toonhoogten.

Door middel van een knop geef je aan wanneer en in welk oor je het piepje hoort. We kunnen zo nauwkeurig onderzoeken wat welk oor waarneemt op welk volume en welke toonhoogte. De gehoortest duurt ongeveer tien minuten. Na afloop verwerken wij de resultaten in een persoonlijke uitslag.

Weten wat er tijdens een gehoorscreening staat te wachten?
Gehoorscreening

Hoe lang duurt een hoortest?

Een professionele hoortest bij Schoonenberg, inclusief advies naar aanleiding van de uitslag, duurt circa 15 minuten.

Hoe krijg ik de uitslag van de hoortest?

Als je de hoortest hebt gedaan bekijk je samen met ons in de winkel het resultaat. In een audiogram (een grafiek die per oor laat zien wat je kunt waarnemen en wat niet) kunnen we je laten zien hoe goed je gehoor is bij alle verschillende frequenties. Mocht blijken dat je een verminderd gehoor hebt, dan kunnen wij je direct door middel van het audiogram de achterliggende oorzaak laten zien. Op verzoek printen wij je persoonlijke audiogram uit, zodat je dit kunt meenemen naar huis.
Een audiogram

De mogelijkheden na de hoortest

Na de test bespreek je je persoonlijke uitslag met ons. Als blijkt dat je gehoor goed is, dan maken wij graag een afspraak met je voor een nieuwe hoorcheck over zes of twaalf maanden. Op die manier ben je altijd op de hoogte van veranderingen aan je gehoor.

Zien we wel veranderingen aan je gehoor, dan worden deze met je besproken en kun je besluiten een hoortoestel uit te proberen. Of we maken een afspraak met je voor een nieuwe hoortest over zes of twaalf maanden (of eerder indien je dat wenst). Op die manier kun je het verloop van de veranderingen in de gaten houden.

Als je besloten hebt welk toestel het wordt, kun je deze altijd eerst uitproberen. Dit doen wij, omdat onze ervaring leert dat de meeste mensen even moet wennen aan een hoortoestel. Tijdens deze proefperiode word je door ons persoonlijk begeleid. Zo ben je verzekerd van professioneel afgestelde hoortoestellen, die je ervaringen tijdens de proefperiode realistisch maken én jeje krijgt meteen een goed beeld van de werkwijze van Schoonenberg.

Gehoortest bij baby of kind

Baby's
In Nederland krijgen baby's in de eerste weken na de geboorte een gehoortest. Meestal wordt deze op het consultatiebureau afgenomen of door de verloskundige thuis. Voor deze gehoortest hoef je niets te betalen. Met deze test wordt gemeten of je kind genoeg hoort om te leren praten. Meer informatie over deze hoortest bij pasgeborenen vindt je op de website van het RIVM.

Peuters en kleuters en schoolgaande kinderen
Kinderen in groep 2 van de basisschool worden in de regel getest op het gehoor door een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Voor de meest recente informatie over het CJG en hun werkwijze bij je in de buurt, verwijzen wij je graag door naar de website van het CJG.

Voor kinderen tot tien jaar kun je bij de huisarts terecht. De huisarts verwijst je kind, indien nodig, door naar een KNO-arts of een AC. Zij onderzoeken het gehoor van je kind en geven advies over een mogelijke behandeling.

Twijfel je en wil je graag zeker weten of je kind gehoorschade of een gehoorprobleem heeft, dan kan de huisarts je doorverwijzen naar de KNO-arts (Keel-, neus- en oorarts) of het AC (Audiologisch Centrum). Zij onderzoeken het gehoor van je kind en geven advies over een mogelijke behandeling.

Tieners
Heb je vragen of twijfels over het gehoor van je tiener, dan kun je gewoon bij Schoonenberg terecht. Onze collega's beantwoorden je vragen vakkundig. Onze Schoonenberg Expertise Centra zijn met name gespecialiseerd in het voorzien van toestellen voor jongere kinderen.

In uitzonderlijke gevallen laat de test een zeldzaam, complex of twijfelachtig gehoorverlies zien. Dan zullen wij je en jouw kind doorverwijzen naar een KNO-arts of een AC.

Vind een winkel