Mijn naam is Melissa van Hoef (23 op 10 december 24!) en woonachtig in Weert. Sinds 2018 ben ik op social media actief onder de naam Van Klein naar Groot. Hiermee wil ik meer aandacht vragen voor (extreme) vroeggeboorte en de gevolgen hiervan. Zo ben ik door mijn extreme vroeggeboorte slechthorend geworden en vanaf mijn zesde levensjaar draag ik al hoortoestellen.
Op mijn social media wil ik meer laten zien over mijn leven als slechthorende en hoe ik gebruik maak van hoortoestellen. Tevens wil ik meer aandacht besteden aan het imago van doof/slechthorend zijn en het dragen van hoortoestellen of een cochleair implantaat. Als je in je omgeving en op internet rondkijkt, zie je voornamelijk slechthorende volwassenen en ouderen. Maar er zijn genoeg kinderen, tieners en jongvolwassenen die ook slechthorend of doof zijn en gebruikmaken van hoortoestellen en/of een cochleair implantaat.  
Zo draag ik sinds juni 2020 de AudioNova T Rd 13 hoortoestellen. En dat is een enorm verschil met mijn vorige toestellen. Niet alleen het geluid, maar ook de techniek is enorm verbeterd! Met de oude toestellen klonk het geluid erg ‘robotachtig’. Dat geluid ervaar ik bij de nieuwe toestellen helemaal niet. En het meest ideale vind ik dat ik nu telefoongesprekken direct naar mijn hoortoestellen kan streamen.

Natuurlijk is het wisselen van hoortoestellen in het begin altijd even wennen. Het geluid klinkt anders en er komen nieuwe geluiden binnen. Bovendien moeten je hersenen wennen aan iets anders. Daarom kost het net wat meer energie dan normaal.
Niet alleen moest ik wennen aan de nieuwe technieken en verbeterde geluiden, maar ook aan de andere luidsprekers. In mijn testperiode ben ik begonnen met een power luidspreker. Deze luidspreker heb ik als vervelend ervaren. De luidspreker was te groot voor mijn oor, waardoor het hoortoestel niet goed bleef zitten. Maar deze luidspreker bleef ook continu zoeken naar geluiden en versterkte de geluiden die op dat moment niet relevant waren. Na de power luidspreker ben ik overgestapt naar de normale luidspreker. Deze luidspreker is een stuk kleiner, waardoor het beter in mijn oor blijft zitten. Bovendien versterkt het de juiste geluiden. 
Daarnaast maak ik nu gebruik van op maat gemaakte oordopjes in plaats van de algemene oordopjes. Ook hierbij merk ik duidelijk verschil. Ik merk dat er meer geluiden binnen het oor blijven en niet langs de dopjes en mijn oor verdwijnen.

Kortom, ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe hoortoestellen en in mijn geval vallen ze binnen de vergoeding. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Schoonenberg werkt met alle verzekeraars samen en heeft de hele declaratie uit handen genomen. Ik had er geen omkijken naar.

Ben je ook toe aan een nieuw hoortoestel? Het kan interessant zijn om dit jaar nog te vervangen. De vergoeding kan oplopen tot 100%! 
 
Maak een afspraak bij de Schoonenberg winkel bij jou in de buurt. Eerst benieuwd wat jouw vergoeding is? Bereken het hier

Wil je mij volgen dan kan dat:
www.facebook.com/vankleinnaargrootverhalen
www.instagram.com/vankleinnaargroot