Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Wanneer je moeite hebt met het volgen van een telefoongesprek, heeft Schoonenberg speciale telefoons voor jou. Deze seniorentelefoons zijn geschikt voor slechthorende personen om een goed gesprek via de telefoon te voeren. Er zijn draadgebonden telefoons, maar ook draadloze en mobiele telefoons. De ingebouwde telefoon versterker versterkt het geluid en het volume kan worden aangepast.

oordopjes voor zwemmen in verschillende kleuren

Seniorentelefoons: telefoons voor slechthorenden

Voor veel slechthorenden en oudere mensen voldoet een gewone (mobiele) telefoon niet, omdat de toetsen en de letters te klein zijn, het gebruik te ingewikkeld is of de mogelijkheden niet toereikend zijn. Daarom zijn er speciale telefoons voor ouderen en/of slechthorenden.

Er zijn draadgebonden telefoons, maar ook draadloze telefoons en mobiele telefoons. Met deze telefoons kun je beter telefoneren doordat er een telefoonversterker is ingebouwd. Daarmee wordt het geluid extra versterkt doorgegeven. Je kunt het volume zelf aanpassen, zodat je elk gesprek goed kunt verstaan. Door de kenmerken van deze telefoons worden ze ook wel seniorentelefoons of seniorenmobieltjes genoemd. Er zijn ook hoortoestellen die direct met de telefoon kunnen communiceren.

Wat is een senioren telefoon?

Seniorentelefoons zijn simpele telefoons met eenvoudige bediening. Hoewel er keuze is uit verschillende merken en typen, hebben de meeste telefoons (mobiele telefoons, vaste telefoons en smartphones) een aantal gelijke kenmerken. Schoonenberg heeft een uitgebreid assortiment vaste telefoons, mobiele telefoons en smartphones die speciaal zijn ontwikkeld voor ouderen en slechthorenden.
 
Kenmerken telefoons voor ouderen:
 
  • Grotere toetsen in contrasterende kleuren. Zo is het makkelijker om de juiste toetsen te raken en door de contrastkleuren (meestal zwart-wit) zijn de cijfers beter van elkaar te onderscheiden.
  • Groter beeldscherm met grotere letters. De grotere letters maken het eenvoudiger tekst af te lezen van het scherm.
  • Fototoetsen. Nummers die extra belangrijk zijn of vaak gebeld worden, kunnen ingesteld worden als voorkeursnummer. Een voorkeursnummer heeft een eigen toets die voorzien kan worden van een foto of afbeelding.
  • Luidspreker. De telefoon hoeft niet aan het oor gehouden te worden.
  • Alarmknop. Als deze knop wordt ingetoetst, wordt automatisch gebeld naar iemand die snel hulp kan verlenen. Dit kunnen buren zijn, vrienden of familie.
 
Speciale functies voor slechthorenden:
 
  • Bellampje. Zodra de telefoon gaat, gaat het lampje branden. Zo kun je zien in plaats van horen dat je gebeld wordt.
  • Luidere beltonen. Het volume van de beltonen kun je aanpassen.
  • Volumeregelaar. Tijdens het telefoneren is het volume eenvoudig luider te zetten.

Seniorenmobiel

Tegenwoordig draagt bijna iedereen een mobiele telefoon bij zich. Een leven zonder is voor velen nauwelijks voorstelbaar. Schoonenberg heeft verschillende mobiele telefoons voor ouderen in het assortiment.
oordopjes voor zwemmen in verschillende kleuren

Waarom een seniorenmobiel?

Mensen met een mobiele telefoon voelen zich veiliger en zelfverzekerder - op ieder gewenst moment kan er om hulp gevraagd worden. Op een mobiele telefoon voor ouderen zit bovendien een alarmknop: wanneer je die indrukt, wordt direct verbinding gemaakt met een vooraf onder de knop ingestelde persoon. Dat kan een familielid, partner of vriend(in) zijn. Door die zekerheid voelen mensen met een seniorenmobiel zich vrijer om eropuit te gaan en dingen te ondernemen.

Daarnaast bevordert de seniorenmobiel de verbondenheid met de sociale omgeving. Via een berichtje of een video-gesprek kun je op een eenvoudige manier in contact blijven met vrienden, kennissen, kinderen en kleinkinderen. Zo draagt het hebben van een seniorenmobiel bij aan de zelfredzaamheid en het sociale leven van oudere mensen.
 

Telefoons, gsm’s en smartphones voor slechthorenden

De Doro Magna 4000
GIGAset E720R zwart

De Gigaset E720 huistelefoon biedt een breed spectrum aan praktische functies voor mensen met speciale behoeften

Meer informatie
De Doro PhoneEasy 110 in het zwart
GIGAset E720A

De Gigaset E720A huistelefoon met antwoordapparaat biedt een breed spectrum aan praktische functies voor mensen met speciale behoeften

Meer informatie
De Doro PhoneEasy 110 MONO
GIGAset HX

Losse handset ter uitbreiding van Gigaset DECT

Meer informatie

Senioren gsm of smartphone kopen?

Smartphones voor ouderen hebben een eenvoudig ontwerp en de functionaliteit is, in vergelijking met gewone smartphones, beperkter. Er is extra aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van de toestellen. Door de grotere toetsen, het grotere beeldscherm, het betere contrast en de heldere letters zijn deze smartphones niet alleen eenvoudig te bedienen, het is ook makkelijk om ze te leren gebruiken.

Gsm's hebben niet de mogelijkheid om verbinding te maken met internet. De belangrijkste functies zijn bellen, sms'en, nummerherkenning en het tonen van gemiste oproepen. Veel gsm's hebben daarnaast extra functies, zoals een rekenmachine, wekker en agenda. Smartphones hebben daarbij vaak nog andere (internet-)toepassingen zoals een radio, camera of zaklamp.