Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Als je weer goed naar de tv, radio of muziek uit een andere bron wilt luisteren zijn er verschillende oplossingen die je daarbij kunnen helpen. Ondanks je slechthorendheid kun je dan weer optimaal genieten van het geluid. Schoonenberg heeft verschillende oplossingen om weer optimaal van tv- en andere audio te kunnen genieten. We hebben oplossingen voor zowel met als zonder hoortoestel. Benieuwd naar alle mogelijke oplossingen?

Een hoortoestel aansluiten op een tv: hoe werkt het?

Of je al een hoortoestel draagt of niet, Schoonenberg biedt de ideale hoorhulpmiddelen om tv te kijken. Er zijn verschillende manieren om een hoortoestel aan te sluiten op een TV en optimaal te genieten van een goede geluidskwaliteit. Dit is afhankelijk van het type hoortoestel. Een gehoorapparaat kan op een TV worden aangesloten door zowel een streamer, ringleiding als een TV connector.

Bekijk TV- en audio hulpmiddelen

1. Streamer

Sommige hoortoestellen hebben een bijbehorende audio streamer die aangesloten kan worden op een TV. Met een tv-streamer van het merk van het hoortoestel verbind je jouw hoortoestel draadloos met de televisie of andere audiosystemen. De term streamer is gekoppeld aan een systeem welke een signaal omzet van een audioapparaat en deze verstuurt naar hoortoestellen.

Dit kan draadloos. Ook hierbij bepaal je zelf of de omgeving hoorbaar is en kun je verbonden blijven met bluetooth-apparaten. Een nadeel is de beperkte gebruikstijd omdat het een oplaadbaar systeem is. Bovendien werkt een streamer niet voor alle hoortoestellen. Een ringleiding is dan een andere uitkomst.

Streamers

2. TV connector

Om zonder moeite te luisteren naar je favoriete tv-programma’s, is een TV Connector een uitkomst als je niet goed kunt horen. Een TV Connector sluit je aan op je gehoorapparaat waardoor je met gemak het geluid van de tv kunt horen. Een tv-connector is dus ook een streamer. De TV connector is beschikbaar van zowel Phonak en AudioNova.

De Phonak TV Connector verandert je Phonak hoortoestellen in een draadloze koptelefoon om naar de tv of muziek te luisteren met een goede geluidskwaliteit in stereo. Het kan met alle moderne televisies met analoge of digitale output verbonden worden. De meeste tv-aansluitingen worden geleverd met een USB-kabel. Je kunt eenvoudig de kleine micro poort in de connector en de grotere USB-poort in de tv-connector steken.

TV connectors

3. Ringleiding

Voor hoortoestellen met ringleiding bestaat een speciaal ringleidingsysteem. Hierbij wordt het geluid direct overgedragen naar je hoortoestellen. De ringleiding wordt voornamelijk gebruikt in publieke ruimten en is daardoor erg geliefd bij kerkbezoekers.

Het voordeel is dat dit een universele oplossing is, waarbij de omgeving nog steeds goed te horen is. Het voordeel van een ringleiding is dat dit systeem op elk hoortoestel met een T-stand werkt. Ook hoortoestellen die niet over een bluetooth-optie beschikken. Slechthorenden kunnen weer direct horen zonder dat zij last hebben van storende omgevingsgeluiden of de invloeden van nadelige akoestiek. Het nadeel is dat deze oplossing wel wat storingsgevoeliger is dan de andere twee.

4. Kinbeugels met FM-systeem

Ook wanneer je geen hoortoestel draagt hebben we slimme geluidsoplossingen voor een heerlijk avondje tv kijken of om muziekinstallatie goed te verstaan. Je gebruikt hiervoor een kinbeugel met een zender. Het voordeel is dat dit een eenvoudige en effectieve oplossing is met een goede geluidskwaliteit. Het nadeel is dat omgevingsgeluiden wegvallen doordat de oren afgesloten worden.

Nieuwste generatie hoortoestellen

Bij de nieuwste hoortoestellen kan het geluid van tv en audio middels een zender direct naar je hoortoestellen worden verzonden. Hiermee heb je maximale bewegingsvrijheid en geen extra streamer nodig. En je bepaalt zelf het omgevingsgeluid, terwijl je ook nog verbonden blijft met andere bluetooth-apparaten.

Nieuwste generatie hoortoestellen

Worden tv- en audio hulpmiddelen vergoed?

De kosten voor hulpmiddelen verschillen. Een hooroplossing kan namelijk in aanmerking komen voor een vergoeding tot 100% door jouw verzekeraar. Wil je daarom zeker weten wat voor jou de kosten zijn? Neem dan contact op met je verzekeraar of informeer bij ons naar jouw persoonlijke situatie.


Meer over vergoedingen
 


Hulp en ondersteuning

Heb je hulp nodig bij het aansluiten van je hoortoestel op een TV? Bij Schoonenberg hebben we hiervoor online ondersteuning waar handleidingen en tips voor connectiviteit uitgelegd worden. Kom je er ook met behulp van onze tips niet uit? Bezoek dan één van onze Schoonenberg winkels en stel je vraag aan onze deskundige audiciens.

Ondersteuning