0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Als je weer goed naar de tv, radio of muziek uit een andere bron wilt luisteren zijn er verschillende oplossingen die je daarbij kunnen helpen. Ondanks je slechthorendheid kun je dan weer optimaal genieten van het geluid. Schoonenberg heeft verschillende oplossingen om weer optimaal van tv- en andere audio te kunnen genieten. We hebben oplossingen voor zowel met als zonder hoortoestel. Benieuwd naar alle mogelijke oplossingen?

1. Streamer
TV- en audio oplossing middels een streamer

Met een tv-streamer van het merk van jouw hoortoetstel verbind je jouw hoortoestel draadloos met de televisie of andere audiosystemen. Dit kun je draadloos of met draad doen. Ook hierbij bepaal je zelf of de omgeving hoorbaar is en kun je verbonden blijven met bluetooth-apparaten. Een nadeel is de beperkte gebruikerstijd omdat het een oplaadbaar systeem is. Bovendien werkt een streamer niet voor alle hoortoestellen. Een ringleiding is dan een andere uitkomst.

Streamers
2. Nieuwste generatie hoortoestellen
Hoortoestellen met directe TV- en audio streaming mogelijkheid

Bij de nieuwste toestellen kan het geluid van tv en audio middels een zender direct naar je hoortoestellen worden verzonden. Hiermee heb je maximale bewegingsvrijheid en geen extra streamer nodig. En je bepaalt zelf het omgevingsgeluid, terwijl je ook nog verbonden blijft met andere bluetooth-apparaten.

Nieuwste generatie hoortoestellen
3. Ringleiding
Een universele tv- en audio oplossing middels handige ringleiding

Voor hoortoestellen met ringleiding bestaat een speciaal ringleidingsysteem. Hierbij wordt het geluid direct overgedragen naar je hoortoestellen. Het voordeel is dat dit een universele oplossing is, waarbij de omgeving nog steeds goed te horen is. Het voordeel van een ringleiding is dat dit systeem op vrijwel ieder hoortoestel werkt. Ook hoortoestellen die niet over een bluetooth optie beschikken. Slechthorenden kunnen weer direct horen zonder dat zij last van storende omgevingsgeluiden of de invloeden van nadelige akoestiek. Het nadeel is dat deze oplossing wel wat storingsgevoeliger is dan de andere twee.
4. Kinbeugels met FM-systeem
Geluidsoplossingen voor wanneer je geen hoortoestel hebt

Ook wanneer je geen hoortoestel draagt hebben we slimme geluidsoplossingen voor een heerlijk avondje tv kijken of om muziekinstallatie goed te verstaan. Je gebruikt hiervoor een kinbeugel met een zender. Het voordeel is dat dit een eenvoudige en effectieve oplossing is met een goede geluidskwaliteit. Het nadeel is dat omgevingsgeluiden wegvallen doordat de oren afgesloten worden.

Worden tv- en audio hulpmiddelen vergoed?

De kosten voor hulpmiddelen verschillen. Een hooroplossing kan namelijk in aanmerking komen voor een vergoeding tot 100% door jouw verzekeraar. Wil je daarom zeker weten wat voor jou de kosten zijn? Neem dan contact op met je verzekeraar of informeer bij ons naar jouw persoonlijke situatie.


Meer over vergoedingen