Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

In onze blogs vind je verhalen van echte mensen uit het dagelijks leven, ervaringen van audiciens uit de winkel en nuttige tips die je kunt gebruiken in dagelijkse situaties.

 • 23/10/2017
  Charlotte

  In het onderhouden van mijn hoortoestellen ben ik heel erg slecht.  Als het apparaat gaat haperen dan kom ik pas in actie en dan wil ik ook nog dat het gelijk opgelost is, want zonder kan ik niet. Als je er goed over nadenkt hebben de apparaten heel wat te verduren.

 • 19/10/2017
  Helena

  ''Juf, u bent eigenlijk de enige met wie ik goed kan praten.. maar eigenlijk, u leert mij ook praten toch eigenlijk?''

 • 12/10/2017
  Ronald

  Ik heb tien jaar lang gevoetbald, vanaf mijn  11de tot aan mijn 21ste. Ik vond het altijd fantastisch om te doen en ik had ook altijd leuke teams waar ik het altijd gezellig mee had. Natuurlijk kwam ik mijn slechthorendheid daar ook wel eens in tegen. Ik heb wedstrijden...

 • 09/10/2017
  Redactie Schoonenberg

  Zolang als dat er muziek is, luisteren mensen naar harde muziek. Maar met de opkomst van de smartphone met ingebouwde muziekspelers en bijgeleverde oordopjes vormen een gevaar, vooral voor jonge mensen.

 • 05/10/2017
  Redactie Schoonenberg

  Zodra je gehoor begint te verdwijnen, gaan je hersenen opnieuw verbindingen leggen om je resterende zintuigen meer power te geven. De capaciteit die je gebruikte om te horen gaan daardoor naar je andere zintuigen.

 • 02/10/2017
  Redactie Schoonenberg

  Veel van ons dragen dagelijks voor lange tijd een hoofdtelefoon; omdat het te hectisch om hen heen is, omdat het te stil is of om jezelf te motiveren. Misschien wist je het al, maar deze tactiek, om hinderlijk achtergrondgeluid te verdoezelen met een playlist kan heel effectief zijn. Maar niet...

 • 28/09/2017
  Redactie Schoonenberg

  Wat is volgens jou vandaag de dag één van de grootste risico's voor 1 miljard tieners en jongvolwassenen? Een risico dat kan leiden tot een onzekere toekomst of kansloze vooruitzichten op de arbeidsmarkt?

  Het antwoord zal je verbazen. Door de opkomst van de 'persoonlijke muziekspelers',...

 • 25/09/2017
  Redactie Schoonenberg

  Als je slechthorend bent, kan je aan het einde van de dag wel eens moe zijn van alle luisterinspanningen. Hoe lekker is het dan, wanneer je even goed tot rust kunt komen en je niet hoeft te focussen op horen. Natuurlijk kan dit thuis op de bank, maar er zijn genoeg andere leuke manieren om...

 • 21/09/2017

  Wat voor mij prettig is qua akoestiek hoeft voor een ander niet zo te zijn. Dat ligt denk ik aan het gehoorverlies en de soort gehoorapparaten, die zijn natuurlijk ook allemaal verschillend. 

 • 18/09/2017
  Redactie Schoonenberg

  De Amerikaanse Academy of Otolaryngology (Academie voor Oor- en keelaandoeningen) publiceerde begin dit jaar een persbericht over de diagnose en behandelmethodes over oorsmeer en oorsmeerophopingen. Daarnaast heeft ze de richtlijnen voor het schoonhouden van je oren aangepast. Wij hebben voor...

Pagina's