Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

15/08/2021

Hieronder vind je enkele tips als je op vakantie gaat met een kind dat slechthorend is.

1. Bereid je kind van te voren voor

Geef je kind altijd informatie en begeleiding over wat je elke dag gaat doen. Als je naar het buitenland gaat, is het goed om je kind iets meer voor te bereiden dan normaal over wat hem of haar te wachten staat. Als je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaat reizen, begin dan van tevoren met hem of haar te praten over de vliegreis.

Leer het kind het woord of gebaar voor slechthorend in de taal van de bestemming, zo kan deze altijd uitleggen dat hij/zij slechthorend is om misverstanden te voorkomen

2. Informeer de luchtvaartmaatschappij

Als je met het vliegtuig gaat, laat de luchtvaartmaatschappij dan van tevoren weten dat je reist met een slechthorend kind. Laat ook medepassagiers om je heen weten dat je kind slechthorend is. Door de omgevingsgeluiden in het vliegtuig kan je kind wellicht minder goed horen en harder gaan praten. Op die manier zijn de mensen meer begripvol. En mensen begrijpen dan beter als je kind een keer niet reageert.

3. Check de veiligheidsprocedures

Vraag bij je audicien naar de richtlijnen voor het reizen met het vliegtuig. Sommige fabrikanten zullen bijvoorbeeld adviseren de toestellen en/of solo apparatuur (aanvullende hoortoestelaccessoires) niet aan röntgenstraling bloot te stellen (bij de bagagecontrole). Andere fabrikanten raden aan om papieren mee te nemen waarin staat uitgelegd welk type hoortoestel en/of solo apparatuur het is en waarom het niet in de bagage kan worden opgeborgen.

4. Praat over andere talen

Als je naar een land gaat waar een andere taal gesproken wordt, probeer dit dan vooraf aan je kind uit te leggen. Het is voor hem of haar namelijk best verwarrend dat als jullie uit het vliegtuig stappen iedereen opeens in een andere taal praat.

Voor ons is dat helaas nog lastig, omdat Harry nog te jong is om het concept van andere landen te begrijpen.

5. Zwemmen

Vaak kun je hoortoestellen waterproof laten maken. Als het kan, doen! Dan heeft iedereen een vakantie vol waterpret. Vraag dit na bij je audicien.

6. Reserve hoortoestel

Als je een reservetoestel hebt, neem die dan (ook) mee. En vergeet de reservebatterijen niet. Je weet maar nooit.... Als het hoortoestel oplaadbaar is, dan zijn er voor sommige type laders een powerbank beschikbaar. Zo kun je de toestellen opladen als er even geen stopcontact in de buurt is. Vergeet ook niet de stekker adapters mee te nemen als dit nodig is in het buitenland.
 

7. Reisverzekering

Je wilt er liever niet aan denken, maar stel je voor dat de hoortoestellen onverhoopt gestolen worden of kwijtraken. Dan is het fijn om te weten dat je hiervoor verzekerd bent. Heb je een speciale verzekering voor de hoortoestellen of een uitgebreide reisverzekering? Loop dan nog even goed de voorwaarden van je polis na. En vergeet daarom ook niet je garantiebewijs van de hoortoestellen mee te nemen.
 
Wist je dat je bij Schoonenberg een verzekering met een uitgebreide dekking kunt afsluiten (HoorZeker Pakket)?

8. Audicien op vakantiebestemming

Kijk voordat je vertrekt waar een audicien aanwezig is op je vakantiebestemming.
Als er problemen zijn, kun je zo snel mogelijk geholpen worden. Zo kun je zorgeloos genieten van je vakantie!