Deaf Child Crossing, door Marlee Matlin

Dit boek is gericht op tieners, maar volwassenen vinden dit ook een makkelijk leesbaar en leuk boek. Het door de Oscar winnende actrice Marlee Matlins geschreven boek vertelt het verhaal van een doof meisje genaamd Megan en haar nieuwe beste vriend.

Deaf sentence, door David Lodge

In dit boek verteld David Lodge het verhaal van Desmond Bates, een gepensioneerde hoogleraar taalkunde van halverwege de zeventig, die worstelt met zijn verslechterende gehoor. Deze grappige en vaak ontroerende roman heeft veel positieve recensies ontvangen van critici en lezers.

Listen with the Heart: Relationships and Hearling loss, door Michael Harvey

Deze verzameling van verhalen richt zich op de tol die gehoorverlies eist op de relatie tussen mensen met gehoorproblemen en hun familie en vrienden. Harvey demonstreert op prachtige wijze de obstakels die niet alleen degene met gehoorverlies overkomen, maar ook de mensen om hen heen. Een fantastisch boek voor iedereen die op één of andere manier met doofheid of gehoorverlies in aanraking is gekomen.

Shouting Won’t Help: Why I – And 50 Million Other Americans – Can’t Hear You, door Katherine Bouton

Katherine Bouton had moeite om haar gehoorverlies te verbergen tijdens haar werk als redacteur bij de New York Times, terwijl ze het al tweeëntwintig jaar geheim hield. Shouting Won’t Help is een briljant onderzoek naar het wijdverspreide maar nog onzichtbare probleem van gehoorverlies.

Deafening, door Frances Itani

Deze uitstekende roman, die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog vertelt het verhaal van Grania O’Neill, een jonge vrouw die op vijfjarige leeftijd doof werd door de gevolgen van de virusziekte roodvonk. Kort na haar huwelijk met Jim Lloyd verlaat haar kersverse echtgenoot hun huis in Canada om te gaan vechten in de oorlog. Deafening ontdekt hun relatie door de stilte waarin Grania leeft.