Overslaan en naar de inhoud gaan
Direct afspraak maken?0900 600 7008

Is er een verband tussen gehoorverlies en uw mentale staat?

10/02/2017
Redactie Schoonenberg

Bij mensen die aan gehoorverlies leiden kunnen ook mentale problemen ontstaan. Doordat deze mensen moeite hebben met communiceren worden zij vaak genegeerd, waardoor hun relatie met de buitenwereld verslechterd. Dit kan onder andere leiden tot eenzaamheid, depressies en angstaanvallen.

Uit onderzoek van Dokter Chuan-Ming Li blijkt dan ook dat mensen met gehoorverlies een groter risico lopen op het ontwikkelingen van mentale problemen, voornamelijk depressie. Bij vrouwen komt de connectie tussen gehoorverlies en mentale problemen vaker voor dan bij mannen en daarnaast ondervinden zelfs de mensen met gematigd gehoorverlies verschillende mentale problemen.

Het negeren van dit probleem is nooit de oplossing. Als u het gevoel heeft dat u of een geliefde mogelijk leidt aan gehoorverlies, laat u of diegene dan zo snel mogelijk nakijken door een audicien. Hoe eerder de symptomen van gehoorverlies worden behandeld, hoe kleiner de kans wordt op het ontwikkelen van gehoorverlies gerelateerde mentale problemen.