0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!
Online Hoortest
Snel weten hoe het met jouw gehoor staat?
Hoortoestellen zijn er in alle maten en kleuren, voor elk soort gehoorverlies en van een groot aantal merken. Er is dus sowieso een hoortoestel te vinden dat past bij jouw individuele wensen en behoeften.

Vind het juiste hoortoestel

De verschillende modellen van hoortoestellen ontdek je hier.
De Phonak Lyric, het onzichtbare hoortoestel
Phonak Lyric
De contactlens voor je oor
Een Phonak hoortoestel
Luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO/RIC)
De Phonak Vitro-M Black
In-het-oor Hoortoestellen (IHO)
De meest discrete optie
Een achter-het-oor hoortoestel
Achter-het-oor hoortoestellen (AHO/BTE)
Geschikt voor elk gehoorverlies
Customer journey mild gehoorverlies
Customer journey Matig gehoorverlies
Customer journey Ernstig gehoorverlies
Customer journey Zeer ernstig gehoorverlies
Een hooroplossing is maatwerk. Daarom hebben wij het meest uitgebreide assortiment aan gehoorapparaten van Nederland. Allereerst verdiepen we ons in jouw persoonlijke situatie en testen je gehoor uitgebreid. Daarna selecteren we minimaal 3 gehoortoestellen die het beste bij jou passen. Je kunt een gehoortoestel op proef mee naar huis nemen om het in verschillende situaties uit te proberen, zonder eraan vast te zitten. We nemen de tijd en begeleiden je bij het vinden van het gehoorapparaat dat het beste bij jou past.
 

Hoortoestellen in 5 verschillende typen 

Bovendien worden gehoorapparaten ook steeds duurzamer, doordat ze gebruik maken van batterijen die lang meegaan of herlaadbaar zijn.

1. Achter het oor (AHO) gehoorapparaat 

AHO-toestellen zitten achter of bovenop de oorschelp met slangetjes, die het geluid naar beneden in de gehoorgang leiden via een op maat gemaakt oorstukje. AHO-toestellen hoeven niet op te vallen, omdat ze in de kleinste maten geleverd kunnen worden. Deze apparaten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat het bij je haar- of huidskleur past. 
De voor- en nadelen van dit apparaat kun je lezen in Achter-het-oor hoortoestellen (AHO/BTE).

2. In het oor (IHO) gehoorapparaat


IHO-toestellen worden in de gehoorgang gedragen en zijn meestal op maat gemaakt. Het apparaat kan diep in de gehoorgang of dichter bij het uitwendig oor worden geplaatst, dit is afhankelijk van je oor.
Meer over deze gehooroplossing kun je lezen in ons artikel In-het-oor Hoortoestellen (IHO).

3. Hoortoestellen met een luidspreker in het oor


Hoortoestellen waarbij je een luidspreker in je oor draagt, zijn de meest populaire hoorapparaten. Deze worden in het oor, vlakbij het trommelvlies geplaatst, waardoor je kunt genieten van natuurlijke en heldere geluiden. Bovendien zijn deze gehoorapparaten nauwelijks zichtbaar. 

Je kunt alle voordelen van deze hoortoestellen lezen op onze pagina Luidspreker-in-het-oor hoortoestel (LIHO/RIC)

4. Onzichtbare hoortoestellen die volledig in het oor worden geplaatst 


Onze nieuwste gehoortoestellen worden volledig in het oorkanaal geplaatst, waardoor ze geheel onzichtbaar zijn. Bovendien zorgen deze apparaten voor een goed geluid en kun je ze dag-en-nacht inhouden. De batterijen hoeven maar eens per 3 maanden vervangen te worden. Kortom: optimaal hoorplezier zonder zorgen. Lees meer over deze onzichtbare hoortoestellen in ons artikel: Phonak Lyric.

5. CROS-Hoortoestel wanneer je slecht hoort aan één oor


CROS-hoortoestellen zijn geschikt voor mensen die aan één oor heel weinig kunnen horen of eenzijdig doof zijn. Het gehoor kan zo slecht zijn, dat een standaard hoortoestel niet helpt. 

Bij eenzijdige slechthorendheid is achtergrondgeluid een groot probleem. Geluid aan de kant van het slechte oor, wordt beïnvloed door vervorming van hoge frequenties. Hierdoor is het moeilijk om het onderscheid te horen tussen bijvoorbeeld ‘kat’ en ‘bad’. Dit is zelfs nog lastiger in omgevingen zoals een restaurant of een bar, waar veel achtergrondgeluiden zijn. 

Hoortoestellen die speciaal ontworpen zijn voor mensen die aan één oor slecht horen, worden CROS-apparaten genoemd. Met een CROS-systeem draag je hoortoestellen aan beide oren, ook al hoor je met één oor nauwelijks iets. Het geluid dat door het apparaat bij het "slechte oor" wordt opgevangen, wordt direct naar het apparaat bij het "goede oor" gestuurd. Hierdoor kun je heldere en duidelijke geluiden horen die van verschillende kanten komen, zonder dat deze vervormd worden. 

Welk type hoortoestellen voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke situatie, de ruimte in je gehoorgang, de aard van jouw gehoorverlies en jouw budget.

Groot geluid, klein formaat 

Hoortoestellen ontwikkelen zich snel. Zo zijn de nieuwste generatie in-het-oor hoortoestellen zo klein dat niemand ze ziet en je het ook niet merkt. Behalve natuurlijk, wat je hoort is duidelijker. Dankzij alle innovaties worden ze steeds slimmer en bieden ze extra luisterplezier. Maar zelfs onze achter-het-oor  hoortoestellen zijn nu zo klein dat ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Benieuwd of een onzichtbaar hoortoestel iets voor jou is? Ontdek het zelf!
 
Vind een winkel
AudioNova DX10
AudioNova Hoortoestellen
De AudioNova T
Marvel 2.0
Ontdek de Phonak Lyric
AudioNova Accessoires
Marvel Technologie & Connectiviteit
AudioNova DX
Marvel producten
Phonak Virto B-Titanium
AudioNova B
Phonak Hoortoestellen
AudioNova Hoortoestellen
Nieuwste generatie hoortoestellen
De Phonak Marvel
Soorten hoorapparaten
Onze merken
Phonak Audéo Paradise
Phonak Lyric