0900 600 7008
Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Zelf problemen voorkomen en oplossen

Door je hoortoestel goed te onderhouden verleng je de levensduur en voorkom je problemen. Kleine problemen kun je vaak eenvoudig zelf verhelpen.

Bekijk de ondersteuningspagina

Zonder afspraak langskomen met je vragen of problemen tijdens ons Service-uur

Heb je vragen of ervaar je problemen met je hoortoestel? Je bent elke werkdag tussen 4 en 5 van harte welkom tijdens het Service-uur in onze winkels om antwoord te krijgen op je vragen. Bij onze World of Hearing winkels, kun je altijd de gehele dag binnenlopen zonder afspraak. Wij doen ons best u zo snel mogelijk te helpen. Mocht het wat drukker zijn in de winkel dan kan het zijn dat u even moet wachten.

Onderwerpen waarmee je naar ons Service-uur kunt komen:
  • Connectieproblemen met de hoortoestel apps
  • Bijstellen van het hoortoestel
  • Hoortoestel geeft (bijna) geen geluid meer
  • Hoortoestel gaat niet meer aan
  • Ophalen Hoorzeker pakket artikelen (o.a. batterijen/filters/domes/schoonmaak doekjes)
  • Als je bezig bent met een proef, vragen over je hoortoestel
  • TIP! Probeer het schoonmaken van je hoortoestel zelf thuis via onderstaande instructievideo's
Vind een winkel bij jou in de buurt

Tips om hoortoestel schoon te houden en schoon te maken

Dagelijks je hoortoestel schoonmaken en drogen wordt aanbevolen met bijvoorbeeld een drybox. Neem bij het schoon en droog maken van het toestel ook de losse onderdelen van het apparaat mee. Het is verstandig om het hoortoestel te reinigen boven een droge, zachte doek. Dit voorkomt problemen wanneer het toestel uit je handen glipt. Vermijd het schoonmaken met veel water en agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen het toestel beschadigen.

Achter-het-oor toestellen 

Dagelijks
Reinig en ontsmet je hoortoestellen met de Clear reinigingsdoekjes van Schoonenberg. Hetzelfde effect krijg je door wat Clear reinigingsspray op een zacht doekje te doen. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op het doekje.

Zowel het oorstukje, de tube als het hoortoestel kan je met een vochtig doekje schoon wrijven. Gebruik vooral geen water, want dat kan de kwetsbare elektronische onderdelen beschadigen.
 
Wekelijks
Het oorstukje en het buisje van je hoortoestel kunnen verstopt raken door vuil. Daarom raden we aan ze wekelijks te reinigen met de Clear reinigingsset.
Volg daarbij de volgende stappen:
 
1. Maak het oorstukje los van het hoortoestel en leg het samen met een bruistablet een half uur te weken in de reinigingsbeker met water. Spoel het oorstukje daarna af en droog het goed.
2. Plaats de Clear Airball in het buisje van het oorstuk en blaas zo de geluids- en verluchtingskanalen droog.
3. Zet daarna het oorstuk terug op je hoortoestel. Let er op dat het ronde gedeelte van het oorstuk naar je hoortoestel is gericht.


 
Om de 3 maanden
We raden je aan om elke drie maanden bij ons langs te komen voor een ‘groot onderhoud’. Daarbij wordt het hoorapparaat opengemaakt en worden alle buisjes en filters vervangen.

RIC- en in-het-oor toestellen 

Dagelijks
RIC-en in-het-oor toestellen Dagelijks Reinig en ontsmet je hoortoestellen met de Clear reinigingsdoekjes van Schoonenberg. Hetzelfde effect krijg je door wat Clear reinigingsspray op een zacht doekje te doen. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op het doekje. Gebruik vooral geen water, want dat kan de kwetsbare elektronische onderdelen beschadigen.

Als de filter verstopt is
Dan moet hij vervangen worden. Je merkt dat dit nodig is, wanneer het toestel niet goed meer werkt. Sommige mensen moeten de filter elke week vervangen, anderen zelden. Dat is bij iedereen anders.

Het vervangen van de filters gaat makkelijk bij zowel RIC- als in-het-oor toestellen:
1. Met de ene kant van het stokje klik je de oude filter uit het toestel
2. Daarna draai je het stokje om en klik je de nieuwe filter erinOm de 6 maanden
Kom elk halfjaar langs bij Schoonenberg voor een ‘groot onderhoud’. Dan kijken we je toestel helemaal na en vervangen we wat nodig is. Mensen die liever niet zelf hun filtertjes vervangen, vragen we om iedere drie maanden langs te komen.