Overzicht acties
Bekijk hier al onze actuele acties en profiteer van de scherpste aanbiedingen!

Tot op heden is er helaas nog geen genezing voor tinnitus. Tinnitus Retraining Therapy is één van de weinige wetenschappelijk onderbouwde therapieën voor tinnitus en overgevoeligheid voor geluid. Het is een traject dat je helpt je tinnitus draaglijker te maken. De resultaten van deze behandeling zijn veelbelovend: ongeveer 80% van de mensen die Tinnitus Retraining Therapy volgen, bereiken een succesvolle uitkomst!

Wat is Tinnitus Retraining Therapy?

Het doel van TRT is om je te helpen de focus minder op je tinnitus te leggen. Dit biedt verlichting en geeft controle over je tinnitus.
Deze 1-1 therapie sluiten we af voor een periode van c.a. 1 jaar en bestaat naast een uitgebreide intake en gehooronderzoek uit een aantal counselingsessies en mogelijke follow-up afspraken. Het is ook mogelijk om in overleg één of meerdere sessies online te volgen.

Schoonenberg Tinnitus Counseling

Tinnitus Retraining Therapie in combinatie met elementen van cognitieve gedragstherapie, een wetenschappelijk bewezen aanpak waarmee je handvatten aangereikt krijgt om beter om te gaan met de emotionele en lichamelijke reacties die het oorsuizen oproept. Je leert om het hinderlijke oorsuizen naar de achtergrond te verplaatsen en de hersenen hieraan te laten wennen. Je krijgt zo meer controle en grip over je eigen tinnitus.

SilentCloud™ App

Dé app waarmee je beter leert omgaan met tinnitus

Heb je last van tinnitus en wil je hier zelf iets aan doen? Met de unieke SilentCloud-app kun je nu zelf stap voor stap beter met je tinnitusklachten leren omgaan! In je eigen tempo krijg je inzicht in hoe het met je gehoor gesteld is of je eventueel gehoorverlies hebt en je krijgt betrouwbare informatie over tinnitus en praktische tips.

Dus wil je zelf aan de slag? Download dan nu SilentCloud-app en start jouw traject!
 
Download de app gratis:

Tinnitus-expert René, 25 jaar werkzaam bij Schoonenberg:

“Bij Schoonenberg hebben we een heel uitgebreid aanbod om mensen met tinnitus te helpen. Naast voorlichting over tinnitus en de mogelijkheden die wij hierin bieden in onze winkels geven we ook met regelmaat online informatiesessies over tinnitus. We weten dat het bij tinnitus belangrijk is om mensen gerust te stellen, maar bovenal ook toegang te geven tot betrouwbare informatiebronnen. Deze online webinars worden zeer goed bezocht en enorm gewaardeerd. Daarnaast weten we uit wetenschappelijk onderzoek dat veel mensen met tinnitus ook gehoorverlies hebben. 80% van de mensen met tinnitus heeft ook gehoorverlies. Daarom is geluidsverrijking ook een belangrijke pijler om controle te krijgen over je tinnitus. Je hebt zo minder focus op je tinnitus en het luisteren kost je veel minder inspanning. Mensen merken dan ook vaak op dat ze dat veel eerder hadden moeten doen. Zeker gezien alle mooie ontwikkelingen op hoortoestelgebied qua draag- en luistercomfort en design. Tevens is het zeer fijn om mensen met Schoonenberg Tinnitus counseling in 1 op 1 sessies te kunnen helpen om meer grip en controle te krijgen op hun tinnitus. Dit heeft echt impact op de kwaliteit van leven en is daarom ook zeer dankbaar werk om te mogen doen."

Onze werkwijze

  1. Tijdens het eerste gesprek bieden we de basiscounseling aan. Tevens meten we een eerste indicatie van het gehoor en vullen we een vragenlijst in om jouw hinder van de tinnitus in kaart te brengen.
  2. We horen tijdens het daaropvolgende intakegesprek graag van jou welke klachten je ervaart, hoe erg deze je dagelijks leven belemmeren en wat je verwachtingen zijn. Daarnaast leggen we je allerlei zaken uit met betrekking tot tinnitus en overgevoeligheid voor geluid.
  3. We vinden het belangrijk dat alle medische oorzaken uitgesloten worden; hierom adviseren wij om eerst naar een KNO-arts te gaan. Is alles medisch in orde? Dan gaan we van start met het counseling traject!
  4. We doen een hoogfrequent audiometrie test en een tinnitus analyse doen. Bij deze uitgebreide hoortest laten we hoge en lage tonen horen om uit te vinden op welke frequentie de tinnitus zit en hoe hard je deze ervaart.
  5. Blijkt uit de testen dat er sprake is van overgevoeligheid voor geluid? Dan gaan we dit eerst behandelen. In veel situaties hangen deze twee namelijk samen.
  6. Tijdens het hele proces staat geluidsverrijking centraal. We gaan samen met jou op zoek naar de ideale optie om stilte te vermijden en de tinnitus zoveel mogelijk naar de achtergrond te laten verdwijnen. Soms geven we je opdrachten mee om thuis je gehoor te trainen. Indien er sprake is van een (mild) gehoorverlies dan bieden we op een gratis en vrijblijvende proefperiode aan met hoortoestellen.
  7. Na de trainingssessies gaan we aan de slag met follow-up gesprekken. Door de eerste sessies weet je alles over tinnitus en heb je handvaten meegekregen om de tinnitus te verzachten. Nadien gaan we in op specifieke situaties die in jouw leven plaatsvinden en nemen we je mee in hoe je de kennis van de trainingssessies kunt toepassen op deze situaties.

Wil jij ook begeleiding van één van onze tinnitus-experts?

Maak dan snel een afspraak!

Online Tinnitus Informatiesessie

Meld je aan voor de Online Tinnitus Informatiesessie
 

World of Hearing

World of Hearing Apeldoorn
Kanaalstraat 5
Tel: 055 579 0700

World of Hearing Dordrecht
Achterom 9-11
Tel: 078 613 3266

World of Hearing Leidschendam
Liguster 13
Tel: 070 219 52 20

World of Hearing Almere
Bottelaarpassage 1
Tel: 036 530 2341

World of Hearing Eindhoven
Winkelcentrum Woensel 402-404
Tel: 040 292 65 59

World of Hearing Groningen
Vismarkt 18
Tel: 050 313 52 45

World of Hearing Hengelo
Enschedesestraat 31
Tel: 074 291 79 19

Expertise Centra

Expertise Centrum Leiden
Lammermarkt 208-210
Tel: 071 514 15 38

Expertise Centrum Maastricht-Heer
Akersteenweg 106
Tel: 043 356 19 79

Expertise Centrum Alkmaar
Kennemerstraatweg 3
Tel: 072 511 28 74

Expertise Centrum Nijmegen
Hatertseweg 120
Tel: 024 356 30 30

Expertise Centrum Amersfoort
Leusderweg 109
Tel: 033 461 77 33

Expertise Centrum Zwolle
Vechtstraat 100
Tel: 038 455 13 13

Expertise Centrum Heerlen
Geerstraat 24
Tel: 045 571 40 90

Expertise Centrum Leeuwarden
Borniastraat 4
Tel: 058 212 56 50