Contact
Onze webshop
Vind hier alle benodigdheden voor je hoortoestel

Tot op heden is er helaas nog geen wondermiddel tegen tinnitus. Tinnitus Retraining Therapy (TRT) is één van de weinige wetenschappelijk onderbouwde therapieën voor tinnitus en overgevoeligheid voor geluid. Het doel van TRT is om je te helpen de focus minder op je tinnitus te leggen en zo verlichting te bieden. Dit noemen we ook wel geluidsverrijking. We willen je zo actief mogelijk betrekken bij de behandeling en zijn ons ervan bewust dat iedere situatie om een andere aanpak vraagt. Een eventuele behandeling op maat werken we graag samen met je uit.

De Tinnitus Retraining Therapy (TRT) heeft twee pijlers

Educatieve counseling: in deze sessies wordt inzicht verworven in de werking van het gehoor en de tinnitus. Het is belangrijk dat je volledig begrijpt wat er allemaal in de werking van het oor omgaat en waarom je daar zoveel last van ondervindt. De behandeling is opgebouwd uit verschillende sessies.

Meld je op de volgende pagina aan voor onze:
Tinnitus informatiedag

Geluidsverrijking is extra (betekenisloos) geluid te bieden zodat de tinnitus minder opvalt. Dit vergemakkelijkt het gewenningsproces: er wordt extra geluid aangeboden zodat de tinnitus relatief stiller zal klinken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren en hangt af van de individuele situatie van de persoon. Op basis van jouw specifieke situatie wordt in onderling overleg een gepersonaliseerd behandeltraject opgesteld.


Hoe onze tinnitus begeleiding (TRT) werkt

  • We horen tijdens het intake gesprek graag van jou welke klachten je ervaart, hoe erg deze je dagelijks leven belemmeren en wat je verwachtingen zijn. Daarnaast leggen we je allerlei zaken uit met betrekking tot tinnitus en overgevoeligheid voor geluid.
  • We vinden het belangrijk dat alle medische oorzaken uitgesloten worden; hierom adviseren wij om eerst naar een KNO arts te gaan. Is alles medisch in orde? Dan gaan we van start met het counseling traject!
  • We doen een hoog frequent audiometrie test en een tinnitus analyse doen. Bij deze uitgebreide hoortest laten we hoge en lage tonen horen om uit te vinden op welke frequentie de tinnitus zit en hoe hard je deze ervaart.
  • Blijkt uit de testen dat er sprake is van overgevoeligheid voor geluid? Dan gaan we dit eerst behandelen. In veel situaties hangen deze twee namelijk samen.
  • Tijdens het hele proces staat geluidsverrijking centraal. We gaan samen met jou op zoek naar de ideale optie om stilte te vermijden en de tinnitus zoveel mogelijk naar de achtergrond te laten verdwijnen. Soms geven we je opdrachten mee om thuis je gehoor te trainen.
  • Na de trainingssessies gaan we aan de slag met follow-up gesprekken. Door de eerste sessies weet je alles over tinnitus en heb je handvaten meegekregen om de tinnitus te verzachten. Nadien gaan we in op specifieke situaties die in jouw leven plaatsvinden en nemen we je mee in hoe je de kennis van de trainingssessies kunt toepassen op deze situaties.


Wil jij ook begeleiding van één van onze tinnitus specialisten? Maak dan snel een afspraak!

Maak hier een afspraak

We helpen je graag verder in een van onze winkels!

Let op: gebruik dit formulier NIET om je aan te melden voor de tinnitus informatieavonden.

Aanhef*

Naam*

Achternaam*

Email:*

Telefoonnummer*

Reden afspraak:*


U gaat akkoord met onze Privacy Policy.

Ja, ik wil de Schoonenberg nieuwsbrief ontvangen