1. Hou het hoortoestel droog & schoon
Natuurlijk kun je zelf gerust een duik nemen, maar hoortoestellen kunnen meestal niet goed tegen water. Vergeet ze dus niet uit te doen als je het water in gaat en berg ze droog en veilig op. Pas op het strand ook op met zand. Als er zand in het hoortoestel komt, kan dit de microfoonaansluitingen blokkeren. Daarnaast kan transpiratie voor problemen zorgen. Maak het toestel daarom vaker schoon en laat het iedere avond goed luchten of gebruik een droogbox.
 
  1. Pas op met (zonnebrand)crème
Het is erg verstandig om jezelf op tijd in te smeren met (zonnebrand)crème. Deze crèmes kunnen echter chemicaliën bevatten die het hoortoestel kunnen beschadigen. Doe je hoortoestellen dus uit als je jezelf insmeert en doe ze pas weer in als je handen weer schoon en droog zijn. Ook insectenmiddelen kunnen trouwens stoffen bevatten die niet goed zijn voor het hoortoestel.
 
mensen op het strand
  1. Hou het hoortoestel koel

Hoortoestellen houden niet van hitte. In de auto of in de vensterbank kan de temperatuur behoorlijk oplopen en dit kan het hoortoestel beschadigen. Het hoortoestel daar achterlaten is dus geen goed idee.

 

  1. Denk aan voldoende batterijtjes

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk geen tijd verspillen aan een zoektocht naar een winkel met hoortoestelbatterijtjes. Zorg dus voor voldoende voorraad om de vakantie mee door te komen.

 

  1. Geef aan dat je slechthorend bent
Ga je mee op een groepsreis of excursie? Laat dan de reisleider of gids weten dat je slechthorend bent. Dan kunnen zij hier rekening mee houden in gesprekken of tijdens de rondleiding. Neem ook een notitieblokje en pen mee. Mocht je het echt niet verstaan bij bijvoorbeeld een loket of balie, dan kan de betreffende medewerker het voor u opschrijven.