Verschillende typen batterijtjes

De meeste hoortoestellen werken met knoopcelbatterijtjes. Er zijn verschillende soorten en het type wordt aangegeven met een cijfer en een kleur. De levensduur van de batterij hangt af van het type batterij, hoeveel het hoortoestel iedere dag gedragen wordt en het verbruik van het toestel (door versterking en aanpassingen). Afhankelijk daarvan gaan de batterijen enkele dagen tot enkele weken mee. Gemiddeld moet men iedere vijf dagen batterijen vervangen. Uw audicien kan u meer vertellen over de specifieke levensduur van de batterijen voor uw type hoortoestel.

Zelf onderzoeken of de batterij nog vol is

De meeste hoortoestellen geven een signaal als de batterij bijna leeg is - de batterij leeg-indicator. U kunt ook zelf contoleren of uw batterijen nog werken. Zet daarvoor uw hoortoestel aan en leg uw handen als een kommetje om het toestel. Fluit of piept het toestel? Dan werkt de batterij nog.

Batterijtester

Mocht u alsnog bemerken dat uw hoortoestel minder goed functioneert en twijfelen of dit aan de batterij ligt, dan kunt u ook gebruik maken van een speciale tester voor hoortoestelbatterijen, waarmee u kunt meten of de batterij nog voldoende stroom geeft. De batterijtester is verkrijgbaar in de winkel voor € 6,95. Een setje met batterijtester, magneetpen en batterijhouder in de vorm van een sleutelhanger kost € 10,00. Maakt u gebruik van het HoorZeker Pakket? Dan ontvangt u de batterijtester bij aanschaf van dit pakket.

Tips voor het gebruik van de batterijen

  • De sticker van de batterij is een luchtdichte afsluiting. Deze moet er altijd op blijven zitten wanneer u een batterij niet gebruikt. Gaat u een batterij vervangen, haal dan een paar minuten voordat het nieuwe batterijtje in het toestel gaat alvast de sticker van de batterij, hierdoor kan de batterij "ademen" en direct maximaal werken.
  • Draagt u de hoortoestellen niet, zet dan het klepje van het hoortoestel open.
  • Maakt u gebruik van de drybox om uw hoortoestellen te reinigen? Zorg ervoor dat er géén batterij meer in uw toestel zit als u deze in de drybox plaatst.
  • Zorg dat u altijd voldoende batterijtjes bij u heeft.
  • Maakt u gebruik van het HoorZeker Pakket van Schoonenberg?  Dan zijn uw hoortoestellen niet alleen verzekerd tegen diefstal en verlies, maar ontvangt u regelmatig nieuwe batterijtjes, reinigingsdoekjes etc.
  • Lever uw lege batterijtjes in bij een van de Schoonenberg inleverpunten. Sinds enkele jaren is Schoonenberg aangesloten bij Stibat (Stichting Batterijen). Deze stichting helpt u én ons om lege batterijen in te zamelen. Zijn uw hoortoestelbatterijen op? Gooi ze niet in de prullenbak, maar breng ze naar een Schoonenberg winkel.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u een vraag over onderhoud aan uw hoortoestel, of heeft u hulp nodig?

Kijk dan op de onderhoud en instructies pagina voor handige filmpjes en handleidingen. Bijvoorbeeld over het schoonmaken en dragen van uw hoortoestel. Ook vindt u hier informatie over hoortoestel apps en het draadloos verbinden, én tips voor als uw hoortoestel of lader niet goed werkt. 
 
Vindt u niet wat u zoekt?  
Maak online een korte afspraak of 0900 600 7008.