1. Hoortoestellen vallen erg op

Hoortoestellen bestaan in allerlei soorten en maten. Achter-het-oor hoortoestellen, zoals de Phonak Audéo Lumity, zijn klein en smal. Dus heel onopvallend. De in-het-oor hoortoestellen zijn nog discreter, die zie je bijna of zelfs helemaal niet zitten. Denk maar aan onze Phonak Virto Paradise. De Phonak Lyric is zelfs volledig onzichtbaar en kun je de hele dag én nacht dragen.  

2. Mijn gehoor gaat afnemen als ik hoortoestellen draag

Hoortoestellen stimuleren juist de verbinding tussen je oren en hersenen. Vergelijk het met een spier: als je minder goed hoort, onderhoud je de verbinding niet meer en train je dus deze spier niet. Met hoortoestellen trainen je oren en je hersenen, waardoor je gehoor beter werkt. 

3. Hoortoestellen zijn lastig te combineren met een bril.

Hoortoestellen van Schoonenberg zijn ook geschikt voor brildragers. Achter-het-oor hoortoestellen zijn tegenwoordig zo klein en dun dat je ze makkelijk kunt dragen met een bril. Bijvoorbeeld de Phonak Lumity Slim. Dit is een design hooroplossing met extra slank ontwerp. In-het-oor hoortoestellen zijn uiteraard nog eenvoudiger te combineren, want deze toestellen zitten in je oor en raken de pootjes van je bril dus zeker niet. Vraag advies aan de audicien en kom langs om de verschillende opties uit te proberen. 

4. Hoortoestellen zijn pijnlijk

Hoortoestellen dragen doet geen pijn. Ze zijn zo klein, licht en ergonomisch gevormd dat je ze amper voelt zitten. Door ze correct in je oor te plaatsen, voelen ze heel natuurlijk. In-het-oor hoortoestellen zoals de Phonak Virto Paradise worden zelfs op maat van je oor gemaakt. Bij Schoonenberg kun je een hoortoestel direct in de winkel uitproberen. Dan weet je precies hoe het voelt om een toestel in je oor te hebben. En hoor je direct wat voor verschil het kan maken. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Maak een afspraak en ervaar het zelf.

5. Één hoortoestel is voldoende

De meeste mensen met gehoorverlies dragen twee hoortoestellen, omdat ze gehoorverlies hebben aan allebei hun oren. Als je in zo’n geval slechts één hoortoestel draagt, bestaat de kans dat je zwakke oor verder zal verslechteren. Dan moet het goede oor dus gaan overcompenseren. Dit is niet aan te raden. Het dragen van twee hoortoestellen zorgt voor een goed evenwicht tussen je oren en geeft het beste resultaat.

6. Met hoortoestellen krijg ik een kakofonie van geluiden te horen

De hoortoestellen van tegenwoordig zijn een sterk staaltje technologie. Ze regelen automatisch welke geluiden ze versterken en welke niet. Als je bijvoorbeeld in een restaurant zit, blokkeren ze het geroezemoes om je heen, zodat je je makkelijk kan concentreren op je gesprekspartner. Bovendien stelt de audicien de hoortoestellen precies af op jouw persoonlijk hoorprofiel. Daardoor klinkt het inkomende geluid heel natuurlijk voor jou.

7. Met hoortoestellen lijk ik oud

Dit is zeker niet het geval. Allereerst zijn de meeste hoortoestellen discreet en dus vallen ze nauwelijks op. Afhankelijk van het merk of model kun je vaak een kleur kiezen die past bij jouw haar of huidskleur. En als je ze wel ziet, zijn ze juist modern en doen ze niet onder voor hippe draadloze ‘oortjes’ waar mensen van alle leeftijden tegenwoordig mee rond lopen. Wist je trouwens dat je gehoor al langzaam achteruitgaat vanaf je 30e levensjaar?

8. Met hoortoestellen moet ik heel de tijd batterijtjes wisselen

Tegenwoordig zijn de meeste hoortoestellen oplaadbaar. Je draagt ze overdag en laadt ze weer op terwijl je slaapt. Sommige modellen hebben een draagbaar oplaaddoosje dat je gemakkelijk kan meenemen. Dan kun je je hoortoestellen onderweg opladen. Dat is ook handig als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.
 

9. Met hoortoestellen kan ik niet sporten

Vroeger konden hoortoestellen niet tegen water of zweet. En dat kan lastig zijn als je aanwijzingen van je coach of teamgenoten wilt horen. Maar tegenwoordig zijn er ook waterdichte hoortoestellen verkrijgbaar. Met deze toestellen kun je zonder zorgen sporten, douchen en zelfs zwemmen!
 

10. Hoortoestellen gaan uit mijn oren vallen

Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Onze gediplomeerde audiciens stellen je hoortoestellen goed af. Zij zorgen ervoor dat de toestellen ook goed in je oren zitten, zodat ze er niet kunnen uitvallen. Onze in-het-oor hoortoestellen worden zelfs op maat gemaakt en zitten als letterlijk ‘als gegoten.’ 

11. Hoortoestellen zijn te duur voor mij

Hoortoestellen zijn er in diverse prijsklassen, zodat iedereen een hoortoestel kan vinden die past bij zijn of haar gehoorverlies én portemonnee. In veel gevallen is er een vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering. Vraag uw audicien om advies. Zij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing.