Tip 1: zoek de beste plek

Kies een centraal plekje in het midden, wat meer achteraan in de zaal. Dat is de beste keuze voor het optimale geluid en kan echt het verschil maken! Vertrek dus op tijd zodat je je favoriete stoel kunt bemachtigen. Tegenwoordig kan je je zitje ook vooraf online reserveren. Plaats verzekerd!  

Tip 2: draag je hoortoestellen

Voor slechthorenden die graag naar de bioscoop gaan, zijn hoortoestellen de beste oplossing. De nieuwste hoortoestellen filteren achtergrondgeluiden weg waardoor je optimaal kunt genieten van de film. Staat het geluid van de film te luid? Geen nood, moderne hoortoestellen passen automatisch het volume aan. En natuurlijk niet te vergeten: zorg ervoor dat je batterijen volledig opgeladen zijn of neem reservebatterijen mee. Niets zo erg als halverwege die fantastische scène plotseling zonder geluid komen te zitten.  

Tip 3: kies de juiste snack

Het zijn vooral je eigen eetgeluiden die het optimaal horen verstoren. Popcorn kraakt niet en is dus niet voor niets de populairste filmsnack. Ook zacht snoepgoed maakt minder geluid dan pakweg een zak chips. Nog een tip: stop je snoepjes in een potje of andere ritselvrije verpakking.  

PS. Wist je dat er in veel bioscopen ook voorzieningen zijn voor slechthorenden? Diverse bioscopen hebben zalen met een ringleiding-, FM- of infrarood signaal. Hoortoestellen of cochleaire implantaten (CI) kunnen dit signaal oppikken om het geluid van de film te horen zonder storend omgevingsgeluid