Naarmate ik ouder werd, hoorde ik in gesprekken steeds vaker alles als één grote brij en het kostte me veel moeite om letters te onderscheiden. Dat was lastig, maar het dragen van een hoortoestel stelde ik uit. Ik dacht dat een hoortoestel mij te veel zou beperken. Ik sport namelijk veel en was bang dat dit met een hoortoestel lastig zou worden. Daarnaast kon ik na al die jaren ook goed liplezen, dus ik kon me nog prima redden. Maar gaandeweg merkte ik dat het steeds vermoeiender werd om gesprekken te volgen. Dus ik dacht: ‘nu moet ik er toch echt aan geloven’.

Als muziek in mijn oren

Twee jaar geleden heb ik eerst een hoortoestel achter mijn oren geprobeerd, maar daar kon ik niet aan wennen. Ik was er continu van bewust dat ik een toestel droeg. En met sporten voelde het niet prettig, omdat ik dacht dat ze eruit zouden vallen.
Toen ik mijn ervaringen met de audicien bij Schoonenberg deelde, liet hij mij de Lyric zien en vertelde hij over de unieke kenmerken: onzichtbaar, uitstekende geluidskwaliteit en dag en nacht te dragen. Ook tijdens het sporten. Dat klonk natuurlijk als muziek in mijn oren! Binnen enkele minuten was de Lyric in mijn oor geplaatst en kon ik daadwerkelijk gaan testen of dit dan dé oplossing voor mij zou zijn.

Testperiode

Natuurlijk moest ik in eerste instantie even wennen aan het feit dat er iets in mijn oor zat. Je kunt het een beetje vergelijken met contactlenzen die je voor het eerst draagt. De Lyric moest zich eerst naar mijn gehoorgang vormen. Maar toen dat eenmaal gebeurd was, voelde ik ze niet meer zitten.
Daarnaast hoorde ik opeens geluiden die ik nooit eerder zo had gehoord. Denk bijvoorbeeld aan het geluid van piepende schoenen op de squashbaan. Of het geluid van rammelende bestekbakken. Mijn hersens waren die geluiden gewoon niet meer gewend en moesten dus eigenlijk eerst gereset worden.

Begeleiding

Al die tijd ben ik heel goed begeleid door mijn audicien bij Schoonenberg. Ik kon er terecht met al mijn vragen en hij kon mij vervolgens geruststellen als dat nodig was.
Nu ben ik eraan gewend en heb ik er geen omkijken meer naar. En hierdoor is het leven voor mij veel relaxter geworden!