1. Lezen
      Eindelijk tijd om dat nieuwe boek van Lucinda Riley te lezen of meer tijd te nemen voor de krant. Lezen verveelt echt nooit!

2. Spelletjes spelen
     
Ontdek nieuwe spelletjes op je laptop, tablet of smartphone. Tip: “Exploding kittens” al geprobeerd? ;)

3. Yoga
     
Probeer eens iets nieuws, wat dacht je van Yoga? Er zijn op YouTube verschillende cursussen voor jong en oud, beginners en gevorderden

4. Koken
      Experimenteer in de keuken. Met verse producten en online recepten kom je een heel eind - één van onze collega’s heeft bijvoorbeeld haar eigen brood gebakken!


5. Facetime
      
Blijf in contact met vrienden en familie. Uiteraard kan dat door een telefoontje, maar nog leuker is om videobellen uit te proberen. Dit kan door verschillende appjes, zoals Facetime (voor iPhone gebruikers) of via WhatsApp. Druk in WhatsApp op het camera icoontje bovenaan je scherm bij een chat en de functie wordt automatisch opgestart.

6. Je planten verzorgen
      Niks zo gezelligs in huis als bloeiende plantjes. Neem de tijd om deze optimaal te verzorgen. Er is een studie gedaan waar uit is gekomen dat als je lief tegen je plantjes praat ze beter gaan groeien! 

7. Series kijken online
     Afgelopen tijd zijn er zoveel nieuwe series uitgekomen, voor jong en oud, nu heb je de tijd om ze allemaal te kijken. Let op: kan wel verslavend zijn…

8. Knutselen
     
Breien, Punniken of kleuren voor volwassenen; mogelijkheden te over. Op de site of app van Pinterest kan je je laten inspireren.

9. Puzzelen
     
Nu heb je tijd om een puzzel te maken met duizend stukjes! Tip; draai de puzzel om en plak ‘m op een plaat. Zo heb je een waar kunstwerk voor op de muur.


10. Bewegen! 
     Dans door je huis, loop rondjes op je balkon of in je tuin. Bewegen is en blijft belangerijk.
11. Kaartjes versturen
     Vooral in deze tijd is het extra leuk om een kaartje te ontvangen. Verstuur dus een kaartje naar vrienden, familie of buren. Je hoeft er je deur niet voor uit, want je doet het eenvoudig online via verschillende websites

12. Social media (beter) leren kennen
     Update je social media account of verdiep je in nieuwe mogelijkheden. Instagram & Facebook kent iedereen, maar wat is TikTok?

13. Voorjaarsschoonmaak
     Het zonnetje begint steeds meer en meer te schijnen, dus tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Nu je toch niet zoveel de deur uit kan, is het de beste tijd om eindelijk dat keukenkastje eens op te ruimen…

14. Online fotoboek maken
     Je hebt zoveel leuke foto's, maar ze staan allemaal nog op je mobiel of laptop. Online zijn er verschillende sites die er een fysiek boek van te maken.

15. Musea bezoeken
     Dit klinkt misschien onmogelijk in deze tijd maar online kan natuurlijk alles. Bezoek digitaal een museum! Rijksstudio, Zaansmuseum, en Stay at Home Stedelijk zijn maar een paar voorbeelden hiervan.

16. Zaadjes planten
     Niet iedereen heeft groene vingers, maar misschien heb je verborgen talenten. Plant eens zaadjes in je tuin of een pot of minikas op het balkon. Nu is het daar dé tijd voor en straks heb je er plezier van.


17. Online (computer)cursus
     Je bent nooit te oud om te leren. Dus start een cursus!

18. Sluit je aan bij een community
     Op social media, zoals Facebook, bestaan er talloze zogenaamde communities. Dit zijn groepen waar mensen zich bij aansluiten met dezelfde interesses. Men plaatst berichten en wisselt ervaringen uit. Zo maak je eenvoudig contact met mensen die hetzelfde leuk vinden als jij.

19. Online winkelen
     Winkelen is nu uitdagend, maar gelukkig is er online ook genoeg te koop. En het wordt gewoon thuisbezorgd! Elke grote winkelketen heeft tegenwoordig een webshop, maar tweedehands shoppen via Marktplaats of Facebook Marketplaces kan natuurlijk ook.

20. Luister boeken of podcasts
     Online kun je ook veel boeken luisteren. Zo is er een mooie actie van de Luiterbieb in samenwerking met diverse uitgeverijen. speciaal in deze gekke tijd hebben ze nu tientallen luisterboeken gratis beschikbaar gesteld – ook voor niet-leden. Je kunt je gratis registreren en je kunt direct luisteren naar boeken.